Sparka konservativt arsle

Av nån anledning har jag alltid sökt mig till konservativa branscher. Det mesta av mitt yrkesliv har jag varit i offentlig sektor. Där har jag upplevt tröga beslutsprocesser, överdrivet komplexa uppdrag, resursslöseri och ineffektivitet. När jag bytte bransch till revisionsvärlden trodde jag att det skulle vara lite mer nytänkande och flexibilitet, men jag hade förstås helt fel och upptäckte motsatsen: segt, stelt och fegt.

Mångfald är en tillgång

100 Procent JuristjourenUR JURISTJOURENS NYA JÄMLIKHETSPLAN: ”Det du håller i din hand är Juristjourens jämlikhetsplan. Det är ett litet papper men med mycket viktig uppgift och ett stort syfte – att öka jämlikheten på vår gemensamma arbetsplats.

Med denna vill vi skapa en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare, skapa goda förutsättningar för mångfald på vår byrå samt tillhandahålla stöd och åtgärdsplaner för den som på något sätt utsätts för illa behandling innanför eller utanför Juristjourens väggar.

Nyinrett fikarum

Igår invigde vi vårt nyinredda fikarum med gemensam måndagsfrukost. Inredningsprojektet började jag, Jeanette, Svante och Jenny med redan förra veckan på Ikea. Och vid monteringen i lördags var även Selena med. Målet var att skapa en mysigare och varmare karaktär åt rummet – mer inbjudande helt enkelt. De gamla runda, vita borden och enkla stolarna som alltid stod huller om buller har bytts ut mot mörkare möbler, schäslonger, färgglada kuddar och mycket trevligare takbelysning. Ljusen på borden matchar självklart färgerna i Juristjourens logga 😉

Större öppenhet och delaktighet i ledningens arbete

En av diskussionerna på veckans ledningsgruppsmöte handlade om delaktighet och öppenhet. Hur kan vi ha större transparens i arbetet så att alla kan vara mer delaktiga i det arbete som ledningen gör? Vi har kommit fram till följande inriktning: Agenda för ledningsmöten ska bli tillgänglig för alla på Juristjouren innan mötet Protokoll från ledningsmöten ska […]

Årets julklapp

Julklappar till anställdaJag tycker ofta att små frågor har en tendens att bli väldigt stora medan stora frågor får alldeles för lite utrymme. Hur som helst, en av frågornas på veckans ledningsgruppsmöte var julklappar. Vad ska vara årets julklapp till alla på Juristjouren?