• Ullaguran: "The Santos-Hammarlund Google+ marketing campaign"
  – Kul! Alltför sällan jag blir kallad för ”den här snubben” 🙂
 • Heta och kalla konflikter | HRbloggen.se
  – Mycket läsvärt om konflikter, framförallt om kalla konflikter. ”Din mamma jobbar inte här” är ett klassiskt tecken på en kall konflikt.
 • 10 seeeeeriously cool workplaces
  – Underbara arbetsmiljöer!
 • Introduction to Scrum
  – Bra introduktion till Scrum!
 • Studenter löser problem med kontorslandskap – Regionala nyheter | svt.se
  – Cool grej för bättre arbetsmiljö i kontorslandskap!
 • Fokus » »Förtrollas av ostördheten!«
  – Bra av Bodil Jönsson! Noterar dock särskilt denna lilla passage: ”Vad händer om man inte tar semester?” – ” Inget särskilt. Det är ju så som amerikanerna har det nu i modern tid. Och som de flesta dessförinnan har haft det i alla tider före industrialismen och dess strukturering av arbetstid och fri tid.”

  Jag tycker att uppdelningen av fritid/arbetstid eller privat/professionellt är märklig och då det är det förstås tänkvärt att det är ett relativt nytt påfund, från industrialismen.

 • Lycka är att vara här, inte där!
  – Håller med om att semestern ska skilja sig kraftigt från vardagen. Men måste det innebära att den måste vara spontan och inte får planeras? När vi var i USA förra året var så gott som varje dag under de tre veckorna planerade, men ständigt nya intryck skiljer i alla fall helt från vardagen…
 • Är mätbara mål viktiga för motivationen? | Affärsdriven HR
  – Jag tror på en kombination. Dels en övergripande och långsiktig vision, typ en bank med visionen ”Ett samhälle där banktjänster är lika enkla som 1+1”. Dels mätbara mål som pekar mot denna vision (men som gärna lämnar mycket utrymme för egna projekt och aktiviteter), typ ”Minska antalet steg för kunden att genomföra en transaktion”. Eller?
 • Jarl HR's coach-blogg » Blog Archive » Kloka ord från sommarvärden Michael Treschow i P1
  – Hörde tyvärr inte Treschows sommarprat. Intressant med hans insikt om vikten av relevanta och mätbara mål. Har nånstans läst en undersökning om att många personer tycker att det finns för lite krav på arbetsplatsen, för lite tydlighet om vad man förväntas åstadkomma. Samtidigt är det ofta svårt att införa tydligare mål – dels för att det är svårt att sätta mål – dels för att många medarbetare kan känna sig för styrda när målen väl införs. Spännande balansgång 😉
 • Inre Styrka, Person- Team-& Ledarskapsutveckling: Sommartips för relationer
  – Bra tips!

  1. Nu har vi pratat ihop oss. Anteckningar: Natur, avkoppling (gå ut när man vill, vakna när man vill), djupa diskussioner. Sånt som Amadeus tycker är kul! Upptäcka nya saker, njuta av mat, kultur, vin. Lite kontemplativt.
  2. Sant! Frågan är om det går att kombinera med gemensam bilsemester med ett annat par. Vem tar bilen? Hur?
  3-5. Noterar, instämmer 😉

 • Rekrytering med människor för människor
  – Håller med vad gäller engagemangslösa ansökningar. Det är helt fascinerande – men det känns som att bland 100 ansökningar kanske 15 visar någon form av engagemang. Ännu värre är väl att det ibland är samma sak även på intervjuer. Även om man bortser från att kandidater kan vara nervösa, så bör det gå att se mer engagemang.
 • 2011 – året där sociala medier börjar leverera affärsnytta!
  – Kul att höra att det tar fart med sociala medier! En fråga: Skiljer sig Sverige från andra länder vad gäller svårigheten att söka jobb? Finns inte samma uppsjö av jobbsajter och samma komplicerade ansökningsförfaranden i princip i alla länder?
 • Ledarna bloggar – om ledarskap och andra chefsfrågor. chefsblogg.se: Att drabbas av chefsbyte
  – Bra inlägg! Jag tror att det är betydligt vanligare med positiv feedback ”neråt” än ”uppåt”. För mellanchefer borde det vara extra tydligt. Så oväntad feedback från en medarbetare kan vara en enorm kick!
Jag vill påskynda utvecklingen mot ett mer flexibelt, öppet och dynamiskt arbetsliv. Jag är entreprenör, föreläsare och digital affärsrådgivare. Från att ha jobbat i stora organisationer som PwC, Socialstyrelsen och Försvarsmakten, driver jag nu ett litet team där kultur och samhörighet byggs med digitala verktyg. Utan kontor och med spridning över fyra kontinenter samarbetar vi helt online. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.