Nästa onsdag, 26 oktober är det självkänslans dag. Det är en årlig tradition. Eller ja, det är första året i år men det kommer att bli en årlig tradition om du ser till att delta!

Det är enkelt: Du förstärker din självkänsla genom att blogga om dig själv. Och samtidigt hjälper du andra genom att visa hur viktigt självkänsla är.

Skriv ett blogginlägg 26 oktober. Enda regeln är att ditt inlägg måste börja med någon av dessa formuleringar:

  • Jag är bra för…
  • Jag är värdefull…

Varför är det viktigt med självkänsla?

Logotyp för Självkänslans dag 26 oktober

Självkänsla handlar om att gilla sig själv för den man är, inte bara för sånt man gör (som självförtroende handlar om). Självkänsla är otroligt viktigt. Med hög självkänsla tycker du att du duger även när du gör fel eller misslyckas med något. Med låg självkänsla blir du personligen illa berörd av misslyckanden och du hamnar lätt i försvarsställning när någon framför kritik, istället för att lära dig något.

Och varför är då självkänslans dag just 26 oktober? För att det är Amandas namnsdag så klart! Namnet Amanda har latinskt ursprung och betyder ungefär ”den älskvärda” eller ”den som bör älskas”. Vad passar bättre än det för att fira självkänslans dag?

Sprid självkänslans dag

Självkänslans dag handlar om att sprida kärlek till dig själv och hjälpa andra att se sitt eget värde.

Om du gillar idén så vill jag också att du hjälper till att sprida den. Twittra, blogga, facebooka, faxa (ja, på mitt jobb använder man faktiskt fax ;), skicka en brevduva eller prata helt enkelt med folk! Lämna gärna en kommentar nedan om du väljer att delta på något sätt!