Hur jobbar du hemma med barn?

Att jobba hemifrån med snoriga barn som plötsligt störtar in och avbryter ett Skypemöte är en utmaning för alla föräldrar. Var går gränsen för det som är acceptabelt? Erik reder ut.

Höjdpunkter

  • När man jobbar på distans med barn är det viktigt med struktur och tydlighet. Detta måste bara både mot din eventuella partner, mot barnet eller barnen ifrån och även mot arbetskollegor. Är det okej att springa iväg från ett videomöte ifall det bli en krissituation eller inte?
  • Hitta rätt approach för dig kring var du ska jobba. Kanske ska du sitta bland barnen och jobba; barnen är lugnare, du är lugnare. En helt annan approach är att när du jobbar hemma, då är du alltid i ett annat rum. Och i det rummet, där får barnen inte vara i.
  • Var närvarande. När du inte jobbar, lägg bort telefonen, stäng ner datorn, var inte kvar i jobbtankarna, utan då är du med barnen. Och omvänt, ibland sitter du och jobbar, och då jobbar du fullt ut. 
  • Tänk på att allt behöver inte vara 100 procent perfekt när man jobbar hemifrån. Så länge alla vet om förväntningarna så är det okej att det ringer på dörren eller är lite ljud i bakgrunden. Stressa inte upp dig över det, för då kommer det aldrig funka.


Ibland kanske det inte fungerar riktigt som det ska när man jobbar på distans med barn. Använd då den flexibilitet du har. Är det en sån där dag när det känns som att det bara inte fungerar, bryt jobbet då och jobba senare.

Var närvarande och tydlig. Var med barnen när du bestämt dig för att vara med barnen.

Sätt en struktur hemma; när kommer jag sitta och jobba i dag? När kommer min eventuella partner att sitta och jobba i dag?

De som läste det här ⬆ gillade också de här ⬇

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Snart nytt år och nytt decennium! Dags att blicka bakåt på 2019 och ställa dig några smarta frågor för att gå in på bästa sätt i 2020. Läs hela inlägget ...

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega