Måste man verkligen “nätverka” eller kan man slippa?

Att nätverka känns lätt lite falskt och förljuget. Erik tycker det är obekvämt men Andreas kan gilla det ibland. Men det är verkligen nödvändigt att nätverka och mingla? Och är det egentligen så svårt och komplicerat? 

Höjdpunkter

Att nätverka är något som ofta delar ett läger. Vissa tycker att det är fanatiskt kul, medan andra avskyr det. Tänk dock på att nätverka som begrepp inte behöver betyda att gå runt och mingla med 100 personer på en tillställning, utan det kan mycket väl vara att man pratar med ett fåtal personer. I grund och botten handlar nätverka om att prata med människor, vilket är en viktigt del av både jobb- och privatliv.

Att nätverka kan upplevas som att det är något falskt och förljuget. Jag tycker man i stället kan säga att: ”Försök hålla kontakten med folk.”

Jag tror att i princip alla människor faktiskt nätverkar, men man kanske inte använder det ordet. Man kanske inte ser på det så själv.

Jag tror att den introverta kan vara minst lika bra på det vi nu kallar för nätverka. I vissa fall till och med bättre, därför att det finns ofta också djupa intressen och frågeställningar som verkligen engagerar.

De som läste det här ⬆ gillade också de här ⬇

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Snart nytt år och nytt decennium! Dags att blicka bakåt på 2019 och ställa dig några smarta frågor för att gå in på bästa sätt i 2020. Läs hela inlägget ...

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega