Om man inte har nåt nätverk då?

Fler och fler går omkring och tvivlar på sig själva: “Kan jag verkligen det här? Gjorde de fel när de anställde mig och trodde att jag har koll?” Imposter Syndrome (bluffsyndromet) kallas det för. Lider du av imposter syndrome? Och vad kan du i så fall göra åt det? 

Höjdpunkter

Vad är ett nätverk, egentligen? Jag föredrar egentligen uttrycket: ”Att hålla kontakten med folk.”
Det du gör i dag kanske inte alls är samma sak som du gör i framtiden. Försöka att ha en del kontakter med människor som kanske inte är de mest givna eller de mest förväntade.
De allra flesta hjälper till, när man väl ber om hjälp.
Nätverk är ingenting fast som man antingen har, eller inte har, utan ett nätverk är någonting som man bygger upp.

Nätverkande i ett jobbsöks-sammanhang handlar också inte om att du just nödvändigtvis ska söka jobbet, utan det handlar minst lika mycket om information, och lära känna, och förstå.
Få en bättre inblick i om det över huvud taget är rätt jobb för mig? Är det rätt väg att gå?

Att bygga nätverket behöver inte vara svårt eller avancerat. Av de här personerna som rör sig runt omkring dig, var intresserad av dem. Det behöver inte vara så mycket, utan det kan bara vara en sak som att fundera på och fråga: ”Vad gjorde du innan? Vilken arbetsplats var du på då?”

De som läste det här ⬆ gillade också de här ⬇

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Så gör du Yearly Review för 2019 och sätter riktningen för 2020 [tre enkla steg]

Snart nytt år och nytt decennium! Dags att blicka bakåt på 2019 och ställa dig några smarta frågor för att gå in på bästa sätt i 2020. Läs hela inlägget ...

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega