Hur skriver du en bra sammanfattning på LinkedIn?

Är sammanfattningen på LinkedIn verkligen så viktig? Hur skriver du en stark sammanfattning? Som får folk att ta kontakt om nya uppdrag eller jobb. Vi pratar om de 3 grundstenarna för en riktigt stark LinkedIn-profil. 

🎙️Podd
👓 Highlights
📎 Extramaterial

Highlights

  • Sammanfattningen på LinkedIn är din möjlighet att få din profil att lyfta. Det är här du kan ge en djupare bild av dig själv än bara dina erfarenheter och utbildningar. Använd sammanfattningen för att skapa intresse och få andra att ta kontakt med dig om jobbmöjligheter eller uppdrag.
  • Tre faktorer sticker ut i riktigt starka sammanfattningar:
    1. Visa vad du kan. Ge en trovärdig bild och förklara vad du kan bidra med.
    2. Visa vad du vill. Berätta om vart du är på väg, vad som driver dig och vad som engagerar dig.
    3. Visa var du vill vara. Sätt dig själv i ett sammanhang: hur och var vill du jobba?
  • För att belysa det här tittar vi på tre LinkedIn-profiler.

Extramaterial: Stor guide till hur du maxar LinkedIn

Till det här avsnittet kan du också passa på att läsa hela GoMondays guide om hur du använder LinkedIn för att utvecklas i jobblivet.

För att skapa arbetsmöjligheter med LinkedIn behövs en stark profil och att du använder LinkedIn på rätt sätt. I den guiden går vi igenom framgångsfaktorer för att lyckas på LinkedIn. Oavsett hur van användare du är av LinkedIn så kommer du med hjälp av denna guide bli en avancerad LinkedIn-användare. Vi tar dig genom alla olika delar och det är upp till dig hur du vill avancera.

Fokus för guiden ligger på hur du får effekt av din närvaro på LinkedIn. Vi vill lära dig hur du använder dig av LinkedIn och hur du får ut så mycket som möjligt av att arbeta med din närvaro på LinkedIn. Vi kommer inte inte att gå in i detalj på olika funktioner på LinkedIn. Det tror vi du klarar bra själv tillsammans med LinkedIns egna hjälpverktyg.