Varför är det tabu att vara arbetslös?

Mellan två jobb? Arbetslös? Arbetssökande? Vi har många ord och uttryck för att inte ha ett jobb. Varför är det så känsligt att sakna ett arbete? Och hur använder du tiden rätt, så att du inte fastnar i Netflixfällan?

Höjdpunkter

  • Utöver den uppenbara ekonomiska aspekten i det hela, så kan även själva processen i att söka jobb vara knäckande, därför att det är mycket som står på spel och man lägger ofta mycket energi i den ansökan man skickar in och i den process man är i. Och sen får man då ett nej, så blir det ett tydligt avvisande.
  • De allra flesta människor går omkring med saker som är lite spännande och intressanta, men som man kanske inte gör, för att det är fullt upp i vardagen. Blir du utan arbete så ta chansen att göra något av det. Det blir ett utmärkt tillfälle att inte bara undkomma att vara arbetslös, utan att även faktiskt fylla sin vardag med någonting meningsfullt.
  • Förut var det faktiskt olagligt att vara arbetslös; dagdriveri. Det kanske är en del i problematiken, att det finns någonting där vi förhärligar jobb, där vi fortfarande ser att ha ett jobb som någon som samhället absolut kräver.

Man behöver inte göra det så vansinnigt mycket större än vad det är heller. Bara för att du har förlorat ditt jobb så har du inte förlorat ditt kunnande.

Se det som en möjlighet att göra någonting annat, plugga något, studera något, gå en kurs. Det finns hur mycket som helst gratis, utan att du ens behöver lämna hemmet, som du kan lära dig över hela världen.

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega