VD-kommentarer – 16 May 2011

 • Tommy k Johansson unplugged
  – Mmm, tänkte samma sak när vi åkte till USA förra sommaren. Liknande fråga finns ju också för andra saker, till exempel att man inte har med sig några olagliga droger (där man också skriver ut just “olaglig”). En annan kul grej var man på flygplatsen i Las Vegas genomförde en mätning av kötid. En sån där lång ringlande kö fram till kanske 5 olika passkontroller. Minst 10 andra kontroller var stängda. Och istället stod flera tulltjänstemän i början av kön där de skrev upp klockslag på en liten lapp som personerna i kön fick med sig. Längst fram i kön skulle lappen lämnas in igen varpå ett nytt klockslag skrevs upp. 🙂
 • JMW Kommunikation » BEFRIAD ZON: Facebook går under radarn
  – Känns märkligt ogenomtänkt och man undrar om det bara är klantigt eller om det ligger djupare i företagskulturen. Men liknande uppdrag kanske förekommer då och då, utan att bli upptäckt och utan att det är så stora aktörer som Facebook och Google?
 • Veckans HR – vecka 19
  – Jag tycker att intranät är en fråga för högsta ledningen, i bemärkelsen att den borde vara styrgrupp för projekt om att införa intranät. Sen är det ett flertal avdelningar/funktioner inom företaget som måste medverka, inklusive hr/personal, information/marknad och it.
 • Vi jobbar bara två timmar om dagen
  – Jag är skeptisk till slutsatserna i detta. Prova gärna ta bort de 85% som inte anses vara “jobb” så får du se vad som händer då. Undersökningen som sådan är dock intressant.
 • Dagens Möjligheter – Våga vara en personlig ledare…
 • Vad tycker du om jurister och advokater?
 • Webbstrategi & sociala medier group | LinkedIn
  – Vi har en konkurrent (i och för sig ganska avlägsen) som kommentat på vår Facebooksida. De har sitt namn som användarnamn men skriver innehåll som våra fans troligen kan vata intresserade av men som innebär att de inte vänder sig till oss. Än så länge är vår inställning att de får vara där.

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.