Nu är det klart att Sveriges innovationsmyndighet Vinnova satsar 282.282 kr på Cruited och vår vision om att göra det mindre jobbigt att söka jobb. Bidraget ges med ett krav på delfinansiering på 50% vilket kommer att skjutas till av befintliga ägare. Totalt satsar vi nu alltså 564.564 kr. 

Det är ett enormt välkommet bidrag och en härlig kick i rätt riktning både finansiellt och som bekräftelse på att vi gör nåt bra!

Vi sökte till utlysningen Forska & Väx 2014 som riktar sig till innovativa svenska aktiebolag som driver utvecklingsprojekt utifrån “en idé som bygger på ny kunskap, ny teknik eller en ny tillämpning”. Jag gillar Vinnovas ansökningsförfarande och de har varit betydligt lättare att ha att göra med än andra statliga organisationer inom det här området.

-Små företag har ofta svårt att hitta finansiering för innovationsprojekt i tidiga skeden med hög risk. Vårt stöd ger företagen möjlighet att driva utvecklingsprojekt som i ett senare skede kan leda fram till innovationer med stor marknadspotential, säger Joachim Karlsson, enhetschef på Vinnova i deras pressmeddelande.

Det här var grunden till vår ansökan hos Vinnova:

“Att söka jobb upplevs idag som svårt, tidskrävande och tråkigt. Det gör att man skjuter upp det, så tiden till nytt jobb blir längre förindividen och kostnaden blir högre för de aktörersomska hjälpa till. Med hjälp av gamification och human-based computation kan vi göra själva hantverket med att söka jobb både enklare och roligare.”

Att vi får pengarna innebär att vi kan öka farten ytterligare! Enligt nuvarande tidsplan kommer vi att ha en första prototyp klar januari/februari och börja testköra tidigt under våren.

De som läste det här ⬆ gillade också de här ⬇

Hittade inga inlägg.

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega