Kort: Gillar att starta och utveckla bolag. Lägger mesta delen av min tid i egna bolag, men får extra energi av att bidra där jag kan i andras bolag. Går ofta igång mest på idéer som pushar människor att ta vara på sin potential. Och älskar att plocka från en bransch och applicera på en annan.

Har gjort en del, till exempel drivit DVD-butik (får mig att känna mig gammal), producerat VR för Försvarsmakten i Kosovo (redan 2001 – får mig att känna mig way ahead of my time), jobbat på PwC, drivit Sveriges vid den tiden största agila webbprojekt (på Socialstyrelsen), varit VD på juristbyrå med 30 anställda, startat lite företag. Och sånt.

Största engagemang just nu

Go Monday erbjuder rådgivning och gratis guider om jobblivet. Vi hjälper dig bestämma vad du ska bli när du blir stor (oavsett ålder). Och vi hjälper dig ta dig dit. Tillhör du ett fackförbund, kan du i många fall få hjälp av våra experter utan kostnad. (Dotterföretag)

Army of Doers AB är precis vad det låter som. En armé – av doers. Vi är VD-assistenter och löser allt det där som du som entreprenör, chef eller företagare inte vill/kan/orkar hålla på med själv. Så du kan fokusera på det du vill eller gör bäst. Som att skapa kundnytta, växa ditt bolag eller gå ut med hunden. 

Du hittar mig också hos

Affärscoaching

För små företag går frågor om företagande och personliga drivkrafter och styrkor, helt hand i hand. Det går inte att bygga ett företag som inte stämmer överens med DIG. Som affärsmentor hjälper jag till att se tydligare på de utmaningar och möjligheter du har. Och bryta ner det till något som går att ta action på – utan att förenkla eller ”klyscha till” det. Vill utmana dig att tänka i nya banor och prova nya angreppssätt.

”Konstruktivt, framåtsyftande, boostande!”

”Klart över förväntan. Jag fick stor hjälp med att se mina funderingar från ett annat perspektiv. Vid reflektion efter samtalet var bedömningen av ’vem jag är’ mer träffsäker än vad jag lyckats närma mig på egen hand. Effektivt sätt att bryta tankemönster.”

”Jag imponerades av din förmåga att så snabbt plocka fram möjligheter av mina erfarenheter! Mycket att tänka på och det känns spännande att gå mot ett nytt håll med det jag kan.”

”Bra, konstruktiv feedback, användbart, konkreta punkter att jobba vidare med.”

Föreläsningar och gig

Jag har anlitats för föreläsningar, workshops och strategijobb hos Pensionsmyndigheten, Industrifonden, CSN, Systembolaget, Skatteverket, Nordea, SEB, Scania, Handelsbanken, SISAB, SABO, Webbdagarna, Vänersborgs kommun, SVT, Sveriges Radio, Nackademin, Företagsuniversitetet, IHM, Region Östergötland, IMA med flera.

Lite cred

”Särskilt nöjd med helheten och dialogen. Mycket kändes igen men oerhört mycket byggdes på med fler och nya perspektiv. Kursledarna var väldigt pedagogiska, sympatiska och kunniga. Hög trovärdighet.”

Omdöme 5.8 av 6 bland deltagarna på Kursen Digital transformation

”Erik tog rodret för en heldag med våra chefer. En mycket givande dag. Erik förklarar, utvecklar och framför tankar så att det inte går att låta bli att lyssna och bli nyfiken.”

Per M Thunman, SISAB

”Väldigt intressant kväll med Erik Fors-Andrée. Vidgade vyer, nytänkande och många nya intryck och tips.” 

Karin H. deltagare vid min föreläsningsserie om Den nya vågen av digitala verktyg

”Erik är en fantastisk föreläsare som ger energi och delar med sig av sitt kunnande på ett alltid lite annorlunda sätt. Han är klok, inspirerande och äkta!”

Funda Denizhan, Valtech Sweden

”Framför allt gav kursen oss från SEB en insikt om att vi redan har kommit en bra bit på väg hos oss. Vi hade hört talas om mycket av de verktyg som finns, så vi kände att vi är på banan och har tagit flera steg på den digitala resan – men vi fick också inspiration till att fortsätta hålla oss ajour och testa nytt.”

Jessica Ljungsäter, SEB