Vad jag gör

Jag är grundare och VD för Go Monday, Sveriges mest digitala rådgivning om jobbliv och personlig marknadsföring. Vi jobbar direkt åt dig som privatperson eller företagare. Och i samarbete med tolv av de största fackförbunden.

Sitter även i styrelsen för HRunconf, en open space-konferens med fokus på hur HR skulle kunna vara bättre.

Följ mig gärna för tips och tankeväckande frågor om jobbet, livet och det däremellan.

Jag tycker inte det är okej att ha ett jobb du inte trivs med. Eller driva ett företag som känns mest som en ständig kamp. Jag vill få fler att göra det de verkligen bryr sig om, gillar och är bra på. 84% av befolkningen är oengagerad på jobbet. Hur kan vi ha det så?

Har gjort en del, till exempel drivit filmbutik, producerat VR för Försvarsmakten (redan 2001), jobbat på PwC, drivit Sveriges vid den tiden största agila webbprojekt (på Socialstyrelsen), varit VD på juristbyrå med 30 anställda, startat lite företag. Och sånt.

Träffas gärna för att diskutera till exempel jobbliv, produktivitet, företagande, life-hacks eller framtid.

Föreläsningar och gig

Jag kommer gärna och pratar, leder en workshop eller coachar en ledningsgrupp i teman som engagerar mig. Det kan till exempel handla om det nya jobblivet eller om hur våra beteenden och attityder förändras med den digitala utvecklingen.

Lite cred

Jag har anlitats för föreläsningar, workshops och strategijobb hos Pensionsmyndigheten, Industrifonden, CSN, Systembolaget, Skatteverket, Nordea, SEB, Scania, Handelsbanken, SISAB, SABO, Webbdagarna, Vänersborgs kommun, SVT, Sveriges Radio, Nackademin, Företagsuniversitetet, IHM, Region Östergötland, IMA med flera.

Omdöme 5.8 av 6 på Kursen Digital transformation. En av deltagarna skriver “Särskilt nöjd med helheten och dialogen. Mycket kändes igen men oerhört mycket byggdes på med fler och nya perspektiv. Kursledarna var väldigt pedagogiska, sympatiska och kunniga. Hög trovärdighet.”

“Erik är en visionär, inspirerande och knivskarp talare som utmanar till att våga tänka om och att känna trygghet i det nya.” (Från sammanställning av professionellt rykte som talare)

“Erik tog rodret för en heldag med våra chefer i ämnet chef och sociala medier. En mycket givande dag. Erik förklarar, utvecklar och framför tankar så att det inte går att låta bli att lyssna och bli nyfiken.” Per M Thunman, SISAB

“Väldigt intressant kväll med Erik Fors-Andrée. Vidgade vyer, nytänkande och många nya intryck och tips. En sak är säker, genom IMA ligger vi i framkant.” Karin H. deltagare vid min föreläsningsserie om Den nya vågen av digitala verktyg

Tack för ditt föredrag – det var den ögonöppnaren jag behövde! Det träffade mitt i prick! Satt med stora skämskudden på mig och insåg att det är 1 år sedan jag lovade min mentor att uppdatera min LinkedIn profil – har jag gjort det då? Nä ! Men nu!” Marie H. (kommun)

“Erik är en fantastisk föreläsare som ger energi och delar med sig av sitt kunnande på ett alltid lite annorlunda sätt. Han är klok, inspirerande och äkta!” Funda Denizhan, Valtech Sweden

“Erik is enthusiastic and inspiring as a workshop leader. He listens and has a good way of communicating with the Group.” Eva Brandt, Co-creators AB

“Framför allt gav kursen oss från SEB en insikt om att vi redan har kommit en bra bit på väg hos oss. Vi hade hört talas om mycket av de verktyg som finns, så vi kände att vi är på banan och har tagit flera steg på den digitala resan – men vi fick också inspiration till att fortsätta hålla oss ajour och testa nytt.” Jessica Ljungsäter, SEB

Life stream

Tack för all feedback!

“Hej! Jag vill bara säga tack för detta blogginlägg. Jag gick från att ha sökt mångamångamånga jobb under 2-3 månader och kände mig överkvalificerad och bitter på att jag inte lyckades få nått. 
Sen kom jag över ditt blogginlägg, läste, tog in och gjorde om helt hur jag sökte jobb. Nu har jag fått jobberbjudande från samtliga jobb jag sökt – dessutom alla jobb jag ville och kunde tänka mig att ha. 
När min sambo gick igenom samma grej så hjälpte jag honom att ändra sitt sätt att söka jobb och fick samma resultat som jag. 
Nu hjälper jag en vän på samma sätt och tror det går vägen den här gången också.
Tack för att du nån gång fick för dig att skriva detta! Det har hjälpt så mycket.”

“Hej Erik! Hoppas det är bra med dig! :) Vi sågs för en kaffe på Haymarket för ett år sedan nu och pratade jobb, karriär och om att våga göra förändringar. Jag var trött på vardagen och sugen på att resa/vara utomlands och du pushade mig att göra det. Ville bara berätta att jag sa upp mig från jobbet inom x i Stockholm, sökte och fick ett jobb i London och flyttade hit i torsdags 😊 Tack för peppen och inspirationen!”

Dela med en vän eller kollega