Alla behandlar människor lika, ändå blir människor behandlade olika

Lästid: Cirka 1 minut

Den här veckan har vi HBT-vecka.
Men vi behandlar ju redan alla lika. Eller? 

Jag gissar att nästan alla anser att de behandlar människor lika. Det finns vad jag vet ingen undersökning som visar det, men så tror jag att det är.

Att alla inte blir behandlade lika finns det däremot forskning om. Till exempel i vården, i yrkeslivet eller i våldssituationer.

Och det är ju märkligt. Att ingen behandlar människor olika. Men att människor ändå blir behandlade olika.

Till exempel så tror jag inte att någon i min ledningsgrupp tycker att de behandlar jobb-sökande olika för att de har utländsk bakgrund.

Ändå så har jurister med utländsk bakgrund sex gånger så svårt att komma in på arbetsmarknaden som de med svensk bakgrund, enligt Jusek.

Därför har vi HBT-veckan. Helt enkelt för att uppmärksamma att människor behandlas olika och skapa tanken hos var och en: “Jag kanske också gör det, även om det är omedvetet.” Då kan vi leva upp ännu bättre till vår jämlikhets- och mångfaldsplan:

Vi tror på mångfald. Vi väljer att se mångfald som en tillgång, inte som en belastning, för vår verksamhet. Våra medarbetares olikheter är vår styrka och det är något som vi ska tillvarata och ytterligare utveckla.

De som läste det här ⬆ gillade också de här ⬇

Rules of the garage - Behålla småföretagets värderingar även som STOR

Rules of the garage – Behålla småföretagets värderingar även som STOR

Som många andra IT-bolag grundades HP i mycket liten skala, i ett garage. Grundarna formulerade 1941 några principer för hur de ville jobba. När bolaget långt senare var betydligt större använde vd Carly Fiorina de gamla principerna för att väcka nytt liv i bolaget. Principerna publicerades Läs hela inlägget ...
Agenda ledningsgrupp

Agenda ledningsgrupp

Mitt första tips om du undrar över vad du ska ha för agenda på ledningsgruppsmötet, är att antingen ställa in mötet eller ägna mötet åt att diskutera just det: Vad ska vi ta upp på de här mötena? Tycker ni att de behövs? Hur ofta Läs hela inlägget ...
Dags att skrota platsannonserna

Dags att skrota platsannonserna

Under sommaren gick amerikanska Zappos ut med att de nu skrotar platsannonserna när de söker ny personal. Zappos säljer skor och mode online och har kring 1500 anställda och har gjort sig kända mycket för att de gör saker på ett annorlunda sätt. Nu ska man Läs hela inlägget ...
Lös konflikter genom att fokusera på intressen

Lös konflikter genom att fokusera på intressen

En stor del av jobbet som chef och ledare är att hantera konflikter. Konflikt är ett ord som låter ganska dramatiskt, men alla konflikter är inte lika allvarliga. Det finns små konflikter överallt i vardagen. En konflikt är som jag ser det en meningsskiljaktighet som fått Läs hela inlägget ...

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega