Från och med i måndags är vi fyra personer som jobbar heltid med Cruited, vilket är en fördubbling jämfört med tidigare. Totalt är vi hela elva personer i teamet. För mig personligen är det en stor lättnad att vi är fler. Men det innebär också nya utmaningar och möjligheter.

Att det är fler som jobbar heltid är grymt stort för oss. Det är en mognadsfas, som bland annat innebär att vi slipper lappa och laga så mycket. Vi kan fokusera mer på långsiktighet och vi kan vara mycket mer proaktiva. I det mindre teamet var vi mer splittrade i arbetsuppgifter, utan avgränsade ansvar och med alldeles för mycket tid uppbunden i det rent dagliga arbetet. Nu när vi är fler på heltid har vi börjat fördela ansvar och var och en kan fokusera mer. Vi springer på färre olika bollar samtidigt, vi får mer fokus i arbetet och vi kan jobba mer planerat.

  • Carolina kommer att ansvara för vår leverans till kund och till våra partner. Hon kommer också att jobba med att öka användningen av våra tjänster och stödja mig i utvecklingsarbete. Det gör att jag kan släppa både den dagliga driften och fokusera mycket mer på sälj, vision och långsiktig utveckling.
  • Andreas kommer att jobba med att öka vår attraktionskraft för nya medarbetare och göra oss mer synliga för nya partner och ambassadörer. Han kommer främst att jobba med sociala medier och att skapa och sprida content (underlaget till det här inlägget kommer från Andreas!). Det här arbetet lägger en bättre grund för oss i den fortsatta tillväxten.

Överlag är det nog lättnad jag känner över att vi nu är fler. Det känns enormt skönt att jag efter fyra år kan släppa en del ansvar och få mer utrymme för att jobba långsiktigt. 

Jag är jäkligt stolt över det arbetssätt och den kultur som vi har byggt upp för att kunna leverera karriärtjänster i stor volym och samtidigt överträffa kvalitetskrav. Stoltheten ligger egentligen inte i någon enskild del – det handlar om en helhet vi fått till: processen, kulturen, människorna och verktygen.

Med större team kommer även nya utmaningar. En av de utmaningar jag ser är kulturell. Vi har ett distribuerat arbetssätt och sammanhållningen är viktig för att man ska trivas och fortsätta tycka det är kul att “gå” till jobbet. Samtidigt har våra medarbetare rätt olika arbetssituationer. En grupp jobbar väldigt lite och får betalt per enhet. För dem är Cruited ett extrajobb; något man gör samtidigt som andra engagemang. Den andra gruppen jobbar betydligt mer och har mer utvecklingsinriktade uppgifter. När vi växer tycker jag att det är en utmaning att bygga ett team trots skillnaderna i arbetssituation och trots den geografiska distansen. 

Vi ska fortsätta växa organiskt och styras av våra värderingar och vår vision. Och just den biten är en av de saker jag nu kommer att ha mer tid åt. 

Vill du jobba med oss? Ta en titt på vår karriärsida

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega