SJälvkänslans dag

SJÄLVKÄNSLANS DAG. Jag är bra för jag ser alltid en möjlighet att lära mig något mer. För att jag alltid kan bli bättre. Jag är övertygad om att förmågan att anpassa sig och ständigt utvecklas alltid är den vinnande strategin. Jag tycker att uttrycket ”man lär sig så länge man lever” blir mer talande om man vänder på det: ”man lever så länge man lär sig”. Och jag gillar tvättmedlet Vias slogan: ”Fläckar lär oss livet”. Eller talesättet om att man ramlar för att lära sig att resa sig igen. Eller det faktum att jag alltid tycker det är mer givande att utgå från att andra har rätt än tvärtom. Det synsättet är en sak som gör mig bra. 

Självkänslans dag 26 oktober

Jag är bra för att jag alltid brukar lösa saker. Inte alltid som jag hade tänkt mig. Inte alltid så snabbt som jag skulle vilja (eftersom en annan av mina bra saker är att jag är så otålig!). Men det löser sig! Det känner jag att jag är bra på.

Jag är bra på att förstå saker. Analytisk kallas det ibland. Eller förstående. Eller smart. Kärt barn har många namn, men för mig handlar det helt enkelt om att jag är bra på att förstå saker. Jag ser och förstår helheten, hur delarna hänger ihop. Det i sin tur gör mig också bra på ledarskap, organisation och strategi.

Framförallt så är jag värdefull. Jag är värdefull för min familj. De älskar mig. Jag älskar dem. Jag är värdefull för mina vänner, min omgivning, mina arbetskamrater. Jag är faktiskt värdefull för världen! Jag betyder nåt! Så det så!

Glöm inte att det är Självkänslans dag idag. Blogga, twittra, facebooka om dig själv!

Andra som skriver:

 

Jag vill påskynda utvecklingen mot ett mer flexibelt, öppet och dynamiskt arbetsliv. Jag är entreprenör, föreläsare och digital affärsrådgivare. Från att ha jobbat i stora organisationer som PwC, Socialstyrelsen och Försvarsmakten, driver jag nu ett litet team där kultur och samhörighet byggs med digitala verktyg. Utan kontor och med spridning över fyra kontinenter samarbetar vi helt online. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.
 • Jonas Olsson

  Självkänslans dag -jag tackar dig:)
  I receptionen på jobbet överrumplades jag av påståendet att i dag är en speciall dag. Desperat sökte jag efter ett eventuellt födelsedagsbarn eller en röd matta…kanske ett kungligt besök. Men intet. Receptionisterna bara log hemlighetsfullt.
  Nu vet jag.
  tror jag.
  kan man tro att man vet?

  • Ja, jag skulle säga att man kan tro att man vet. Om veta (kunskap) är den klassiska sann berättigad tro, så bör man väl också kunna tro att man har sann berättigad tro 😉

 • Ja det var märkligt för jag hade ingen aning om att det var självkänslansdag idag! Men typ saker likt detta drabbar mig då och då och jag finner det så märkligt. Precis som min hjärna vet mer än jag och det gör den säkert ha ha 😀
  Ha en fin dag!
  Birgitta

 • Inger

  Du vet väl om att du är värdefull så sjöng jag en gång i kyrkan. Jag minns det än och tänk det är jag. Värdefull för min son, mina syskon och vänner. Jag är bra på att bara vara och att lyssna och sträcka ut en hjälpande hand. Jag är bra för att jag vill utvecklas som människa en liten bit varje dag. 
  En fortsatt fin dag önskar Inger

 • Härligt, jag hade ingen aning om att det var just den dagen, och nu när jag vet så blev det faktiskt ett inlägg till och uppmaning till att andra uppmärksamma dagen 🙂 Ha en fin dag!

 • Maj

  Fint initiativ, tack! Blev inspirerad och skrev några rader även jag. Ha en fortsatt fin dag i självkänslans tecken

  http://majingel.blogspot.com/2011/10/sjalvkanslans-dag-26-oktober.html

 • Så deilig å lese om at man er glad for å være seg 🙂

  Takk 🙂

 • Solcisa

  Tack Erik för ett varmt skratt invertes, självkänsla ja du är för goo.
  Tycker om dina vinklar hur du ser på saker,att du lyssnar på andra och det driv och välvilja du besitter.Min personliga mening ” du blir som du umgås” fin dag till dig / Kram Patricia