Av 100 kandidater valde vi 2 i höstens rekrytering

Idag har jag ägnat mig åt en av de arbetsuppgifter som vore trevligt om de inte behövdes. Jag har tackat nej till de personer som inte gått vidare i vår rekrytering av nya jurister. De personer som var kvar till slutet var alla mycket bra kandidater, men tyvärr har vi inte möjlighet att anställa alla. Å andra sidan har processen lett till att vi valt de absolut bästa kandidaterna!

Så här har rekryteringsprocessen gått till

Ledningsgruppen gick gemensamt igenom de cirka 100 ansökningar som vi fått in och valde ut 14 personer för att komma på intervju. Intervjuerna hölls av vår administrativa chef samt den chefsjurist som mest troligt skulle få personen i sin juristgrupp.

Därefter har de som hållit i intervjun värderat sina intryck utifrån ett antal kriterier, såsom personens skicklighet som jurist, engagemang och förmåga att göra sig föstådd för klienten.

Fyra personer valdes ut till en andra intervju, som hölls av mig samt den chefsjurist som inte var med vid första intervjun. I slutdiskussionen jämförde vi våra intryck utifrån samma kriterier som tidigare. Det stod då väldigt klart att vi hade fyra mycket bra kandidater, där två dock stack ut extra mycket.

Nästa rekrytering sker troligen sent under våren 2011.

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega