BloggkärleksveckanMagnus Bråth har tagit initiativ till Bloggkärleksveckan. Tanken är att visa uppskattning till bloggare som man tycker förtjänar det genom att länka till dem. Just hemkommen från en vecka i Turkiet med mycket begränsad tillgång till internet, kommer mina rekommendationer tyvärr först sista dagen av bloggkärleksveckan. Väljer den här gången att pusha för bloggar inom samma område som min egen: ledarskap, verksamhetsutveckling och personlig utveckling. Tipsa mig gärna om fler bloggar på samma område – det finns alldeles för få!

Chefsbloggen skrivs av Sten som jobbat som chef i över fyrtio år. Sten skriver om ledarskap från en mängd perspektiv, från rekrytering, till raster, korruption och mobbning. Han ställer också tänkvärda frågor som Varför chefer är så negativa till kvalitetsarbete och hur klara tanken kan vara ett hot eller hur din chef kan vara rädd för dig. Följ honom!

Försäljningschefen, Patrik Nordkvist, skriver inte direkt om ledarskap men om det närbesläktade området försäljning. Försäljning handlar i väldigt stor utsträckning om beteenden, argumentation och motivation, och det gör Patriks inlägg intressanta både från ett säljperspektiv och ledarskapsperspektiv.  Allt på företaget bör bidra till ökad försäljning är ett bara ett av många exempel på hur sälj och ledarskap möts.

Kommunchef skrivs av Mattias Jansson som är kommunchef i Katrineholm. Mattias blogg är nog den mest öppna chefsblogg jag stött på, som jag själv använder som inspiration och ser lite som förebild. Mattias berättar om sin vardag som chef, vad som pågår i kommunen, sin egen utveckling, ledarskap med mera. Det är otroligt intressant att följa hur Mattias utmanar de gamla strukturerna, framförallt gammelmedierna, genom att vara öppen med allt. Läs till exempel hur han hanterade Frågor från Katrineholmskuriren eller inlägget Tänk om värsta är att det inte finns något att dölja.

Martin Lindahls blogg är alldeles nystartad. För ett tag sen beklagade sig Martin på Twitter över att han hade prestationsångest för att komma igång med sin blogg. Jag gav honom tipset att börja i intervjuform, vilket han gjorde med hjälp av frågor från andra twittrare. Det som är intressant med Martins blogg är att han kommer att blogga en del om ledarskap, projektledning och lean. Se till exempel hans senaste inlägg om LUCK, Lean och ledarskap. Martin är projektledare för samordnad upprustning av Gröna linjens Hagsätragren och jag hoppas att han kommer att våga vara öppen både om de ämnen han skriver om och om vad som pågår i projektet.

Tankar om ledarskap är Marika Skärviks blogg. Marika var Årets chef 2005 och har även utsetts till en av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Hon skriver om ledarskap och har mycket sunda åsikter om det mesta. Exempelvis har hon skrivit inlägget medarbetarskap är också ledarskap om hur begreppet medarbetarskap dykt upp som ett modeord.

Vargkask är Karin Ulfhielms blogg och tillika hennes företagsnamn som konsult. Karin har arbetat i över 15 år med HR på bland annat Statoil, ICA och Mannheimer Swartling. Hon skriver bra om ledarskap, chefskap och personlig utveckling. Läs till exempel om hur en stark feedback-kultur är en konkurrensfördel och Karins reflektioner om varför begreppet social kompetens kan vara så provocerande. Missa inte heller Sture Nystrands gästinlägg Några tankar om ledarskap, om gemensamma egenskaper hos ledare som motiverar och inspirerar oss i filmer. Och varför så få (nästan inga) av dem är kvinnor.