VD-blogg som internt och externt verktyg

I juni började jag som VD på Juristjouren. Det är en otroligt kul verksamhet – och ett väldigt utmanande uppdrag. Sen jag började har jag tänkt skriva en vd-blogg om verksamheten och mina utmaningar som VD. Det har inte blivit av dels för att tiden inte räckt till, dels för att jag inte varit helt klar över upplägget.

Men nu drar jag igång. För att komma vidare har jag tagit hjälp av Christian Dahlström som är frilansskribent. Han har gjort några korta intervjuer med mig där jag berättat om hur vi dragit igång vårt leanprojekt. Genom intervjuerna hoppas jag “hinna ikapp” det vi redan gjort så det kommer med från början. Bloggen kommer utöver intervjuerna också att innehålla egna inlägg och inlägg av andra som deltar i Juristjourens utveckling.

Syftet med den här bloggen är (i rangordning):

  1. Att vara en del i arbetet internt. Bloggen är ett arbetsverktyg för att föra införandet av lean och andra förändringar vidare, för att hålla frågorna vid liv och skapa öppenhet internt.
  2. Att vara en del i min egen utveckling. Att skriva ner iakttagelser och tankar om min vardag ger mig en djupare förståelse och hjälper mig att utvecklas.
  3. Att få input och idéer från andra som driver leanprojekt och jobbar med liknande utmaningar som Juristjouren i organisationsförändringar och verksamhetsutveckling. Ju fler som blandar sig i externt desto mer hoppas jag också att det stödjer arbetet internt och skapar engagemang.
  4. Marknadsföring. Att skapa en positiv bild av innovation, förändringskraft och tillväxt gentemot marknaden, kunderna och framtida medarbetare.
  5. Att dokumentera de förändringsprojekt vi genomför.

Min gamla blogg Definition of Done får leva kvar, med fokus på projektledning och webbstrategi. Även om det nog blir färre inlägg där framöver.

Publicerat av Erik Fors-Andrée

Entreprenör, talare, utforskare, tänkare, upplevelse-junkie. Grundare gomonday.se. Boredom hurts my brain. Vill du prata mer? Du hittar mig på bland annat LinkedIn eller så kan du hitta en tid i min lunchkalender.

Dela med en vän eller kollega